Vergaderen in het groene hart
Image default
Bedrijven

Soorten bedrijfsfaciliteiten

Er zijn verschillende soorten faciliteiten in het kantoor van een bedrijf. Er zijn faciliteiten om te werken, te ontspannen, te eten en nog veel meer. Sommige bedrijfskantoren hebben zelfs sportscholen met hangende bokszakken, hometrainers, loopbanden, barbell sets en nog veel meer apparatuur die je kunt gebruiken om te trainen tijdens je vrije uren op het kantoor. Er zijn zelfs unieke ruimtes zoals speelzalen waar je video games kunt spelen, biljarten, darten, flipperen en andere vrijetijdsactiviteiten. Dit is afhankelijk van het type bedrijf en werksfeer. Natuurlijk zijn er de gebruikelijke vergaderzalen, computer stations, bureaus voor werknemers en print en copy ruimte waar al het gebruikelijke werk gebeurt. Al deze verschillende soorten faciliteiten zijn bedoeld om de werknemers optimaal te laten functioneren. Dat betreft niet alleen werk prestaties, maar ook het verbeteren van het algehele geluk. Gelukkige werknemers hebben de neiging om meer en beter werk te verrichten voor bedrijven, dus het is zeer belangrijk om deze verschillende soorten faciliteiten in gedachten te houden wanneer je jouw eigen bedrijfskantoor gaat beginnen of inrichten. 

 

Productieve kantoorfaciliteiten

Ruimtes zoals bureau stations voor werknemers, een directiekantoor met directiebureau, afdruk ruimtes, archiefkast ruimtes en andere soortgelijke faciliteiten zijn ruimtes waar het meeste werk wordt gedaan. Dit is waar de werknemer naartoe gaat om zijn of haar werk te doen. Alle apparatuur, luxe kantoormeuben en toestellen die zich hier bevinden, zijn uitsluitend bestemd voor productieve activiteiten. Deze faciliteiten zijn niet toegankelijk voor activiteiten die geen verband houden met het werk. Vroeger hadden de meeste kantoren alleen dit soort faciliteiten op hun kantoor. Er was toen niet veel diversiteit als het ging om kantoorruimtes en leuke bedrijfsfaciliteiten. Ook kleinere bedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om grote ruimtes voor hun kantoor in te richten, hebben meestal alleen dit soort faciliteiten. 

 

Vrije tijd kantoorfaciliteiten

Aangezien de productieve kantoorfaciliteiten strikt voor werkactiviteiten zijn, zul je naar het vrijetijds gedeelte van de faciliteiten van je bedrijf moeten gaan als je andere dingen wilt doen dan werken. Het moreel en geluksgevoel van werknemers wordt tegenwoordig serieuzer genomen dan voorheen. Dat is de reden waarom in vergelijking met vroeger, er tegenwoordig veel kantoren zijn die ruimtes hebben zoals sportscholen, chill kamers, massage kamers, yoga ruimtes en andere vrijetijdsbestedingen. Zelfs bedrijven die niet zo groot zijn als anderen hebben dit soort faciliteiten. Dat komt omdat er tegenwoordig beter voor de werknemers wordt gezorgd; bedrijven hebben zich gerealiseerd dat het welzijn van hun werknemers een belangrijke factor is om het bedrijf als geheel te laten groeien en meer winst te laten maken. Zeker sinds de Corona crisis wordt hier nog meer aandacht aan geschonken. Werknemers zijn een beetje gewend geraakt aan thuiswerken en de bijbehorende ervaring daarvan.