Vergaderen in het groene hart
Image default
Woningen

Maandelijks geld besparen door het gebruik van zonnepanelen!

Heb jij ze al op je dak liggen? Zonnepanelen? In Heerhugowaard zie je ze al veel voorbij komen. Niet alleen op de grote velden maar ook op diverse woonhuizen. Door zonnepanelen op je woning te plaatsen kies je voor een langdurige kostenbesparende oplossing. Klinkt goed toch?

In dit blogartikel lees je meer over zonnepanelen, wat deze kosten, hoeveel je zou kunnen besparen en wanneer je je investering hebt terugverdiend. Maar mocht je meer willen weten neem dan contact op met Zonnepanelen Installateur Heerhugowaard.

Wat kunnen zonnepanelen opleveren?

Als je besluit zonnepanelen aan te schaffen, kan dat zijn omdat je wilt besparen op je maandelijkse energiekosten. Je wilt namelijk zoveel mogelijk verdienen van je panelen. Om de besparing te berekenen die je uiteindelijk met zonnepanelen gaat behalen, moet je rekening houden met de volgende dingen:

  • Terugverdienen van de installatie: hoe hoger het rendement, hoe meer je kunt besparen.
  • Capaciteit van het zonnepaneel: hoe hoger de capaciteit, hoe meer energie je kunt besparen. Als je niet genoeg aandacht besteedt aan de capaciteit van de zonnepanelen die je koopt, kunt je wellicht niet de verwachte resultaten behalen in termen van besparingen.
  • Prijs zonnepanelen: consumenten hebben de neiging om de aankoopkeuze te maken op basis van de aankoopprijs. De prijs van zonnepanelen is niet de doorslaggevende factor bij het bepalen van de beste zonnepanelen. De prijs die u per Wp betaalt, is de belangrijkste factor.

Welke maat zonnepanelen kies je?

Nu weet je op welke factoren je moet letten om het beste rendement uit zonnepanelen te halen. Maar welk zonnepaneel kies je uiteindelijk?

Je let natuurlijk op bovenstaande factoren, maar het is ook belangrijk om de maat van het dak aan te passen. Over het algemeen kun je het beste grote zonnepanelen kopen als er voldoende ruimte op het dak is. Grootschalige zonnepanelen hebben een hoog rendement en een hoog vermogen, dus wanneer je de aankoopprijs vergelijkt met de hoeveelheid bespaarde elektriciteit, leveren ze meestal het grootste rendement op. Beschik je zelf nog niet over genoeg kennis? Dan kun je ook contact opnemen met NL Zonnepanelen Heerhugowaard.

Wanneer verdien je je inleg terug?

Na de installatie van de zonnepanelen, word je energierekening direct lager. Je profiteert dus vanaf het eerste moment van een besparing op energiekosten.

De terugverdientijd van je zonnepanelen is afhankelijk van:

  • Het aantal zonnepanelen dat je installeert op je dak
  • De ligging van de panelen (bij voorkeur op het zuiden)
  • De aanschafkosten
  • Het aantal Wp per paneel
  • Je energieleverancier

 

Ben je overtuigd of wil je wellicht nog eens sparren over de aanschaf van zonnepanelen? Ga dan eens in gesprek met een installateur van NL Zonnepanelen.

https://nl-zonnepanelen.nl/zonnepanelen-heerhugowaard/