Vergaderen in het groene hart
Woningen

Dakdekkers, voor alle dakwerkzaamheden en onderhoud

Het onderhouden van uw dak is van noodzakelijk belang, het beste is als daken minstens twee keer per jaar gecontroleerd worden. Ga liever niet zelf het dak op, een val is zo gemaakt. Bovendien zijn de werkzaamheden op een dak, niet iets is wat heel makkelijk is. Schakel voor alle dakwerkzaamheden altijd een expert in. Een erkend bedrijf is gespecialiseerd in dak onderhoud en de uiteenlopende werkzaamheden die daarin voorkomen. Dakdekkersbedrijf Amsterdam is een bedrijf wat gespecialiseerd is in alle soorten dakwerken en werkt met een diversiteit van hoogwaardige materialen waarmee daken gedekt worden. Heeft u een lekkage dak in Amsterdam, of een ander probleem op het dak, dan kunnen zij de oplossing voor u zijn.

Wat is dak onderhoud precies?

Alle huizen hebben daken; platte daken, zadeldaken, schilddaken, mansardedaken, lessenaarsdaken of tentdaken. Een dak kan bestaan uit de volgende materialen:

  • Koper, zink of lood (metalen)
  • Dakpannen van geperst beton of gebakken klei
  • Bitumen
  • Leisteen
  • Riet of stro
  • Houten schaliën of houten shingles

Elke dak soort heeft zijn eigen levensduur en is met de tijd aan onderhoud toe. Dakpannen kunnen rotten en/of breken. Daken kunnen door nokvorsten scheuren en na een hevige en langdurige regenval kan er mos en algen op de pannen komen, waardoor de kans groot is op lekkage. Ook bladeren kunnen een dak aantasten, waardoor dakgoten verstopt raken en schade veroorzaken. Dakdekkers maken de daken vrij van mos, algen, bladeren en verwijderen tevens kapotte en aangetaste dakpannen.

Dit doet de dakdekker allemaal

Dakdekkers plannen hun werk van te voren goed voor. Ze lezen de instructies en plannen met behulp van werktekeningen alles goed voor, samen met collega’s. Ze plaatsen stellingen als het nodig is en treffen de nodige veiligheid- en voorzorgsmaatregelen. U kunt dakdekkers inschakelen voor:

Dakonderhoud

Na het opruimen van het dak en de voorkomende dakreparaties wordt het dak gereinigd met speciale schoonmaakproducten, bijvoorbeeld reinigingsschuim. Daarna wordt het dak met een beschermende laag vloeibaar rubber ingespoten. Dit zorgt ervoor dat al het materiaal droog blijven op het dak en nieuwe beschadigingen kan voorkomen en/of herstellen. De beschermende laag beschermt de daken voor een lange tijd tegen alle weersomstandigheden.

Dakrenovatie

Oude dakbedekking wordt verwijderd en een heel nieuw dakbedekking/bekleding met een beschermde laag wordt op het dak aangebracht. Het materiaal wat hiervoor gebruikt wordt is licht van gewicht en vragen weinig onderhoud. Voor platte daken worden waterdichte bedekking aangebracht en bij hellende daken worden er afwaterende bedekkingselementen gebruikt.

Naast al deze werkzaamheden doet de dakdekker veel meer. Denk bijvoorbeeld aan dakisolatie, nieuwe daken, dakkapel of een dakraam plaatsen.

Extra uitvoeringen

Dakdekkers oefenen hun beroep met de grootste zorg uit. Veelal doen ze dakbedekking op maat maken van bepaalde delen rondom de schoorsteen op het dak. Lekkage dak in Amsterdam of andere dak calamiteiten zullen na een renovatie niet meer voorkomen. Na het aanbrengen van de nieuwe dakdekking zetten ze alles wat een dak toebehoort tijdens het werk weer op de plaats, zoals; regenpijpen en dakgoten. Na een bepaalde periode kunt u dakdekkersbedrijf Amsterdam weer inschakelen, voor een periodiek onderhoud. Dit ter controle of alles naar wens gaat en er geen lekkages of ander onderhoud meer nodig is.

Dakdekkersbedrijf voor bedrijven en particulieren

Dakdekkers kunnen ingeschakeld worden door zowel bedrijven, de woningbouw, aannemers of door particulieren. Ze werken in de bouw nauw samen met steigerbouwers, timmermannen en metselaars, loofgieters en opzichters. Heeft u als particulier vragen of problemen met uw dak, dan kan er altijd iemand van te voren langskomen om uw dak te beoordelen door naar het probleem te kijken. De inspectie op het dak wordt altijd professioneel gedaan en u krijgt eerlijk advies op maat.

http://www.dakdekker-amsterdam.nu