Vergaderen in het groene hart
Image default
Bedrijven

Je badkamer aanleggen of renoveren? Let op de volgende punten

Het is een mooie tijd om je oude badkamer op te knappen of zelfs om je nieuwe badkamer te maken. Maar daar komt wel het een en ander bij kijken. Wat is het effect van grote tegels vergeleken met kleine en kan dat dan ook elk soort tegel zijn? Als dit vragen zijn die je jezelf stelt dan is dit artikel voor jou. We leggen alle dingen uit waar je op moet letten, dus lees gauw verder.

De effecten van tegels op jouw badkamer

Badkamertegels zijn enorm handig om een bepaald effect in je badkamer mee te creëren. Zo kun je een badkamer knus laten aanvoelen, of juist heel groots. Als je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om lichte kleuren te gebruiken. Donkere kleuren doen je badkamer kleiner voelen en zo kun je spelen met het optische effect. Ook is het verstandig om kleinere tegeltjes te gebruiken in een kleinere badkamer, en grotere tegels in een grotere badkamer. Mocht je een lage badkamer hebben, dan kun je met de kleuren op het plafond en de grond een hogere illusie creëren. Als je een hoge badkamer hebt, dan kun je juist donkere kleuren gebruiken om de badkamer lager te doen voelen. Zo heb je kleurstelling van je badkamer zo voor elkaar. Maar je kunt hier natuurlijk van afwijken, het is maar net wat je persoonlijke voorkeur is.

Let ook op het soort tegel dat je gebruikt

Niet alle tegels zijn hetzelfde, en hier moet je goed op letten. Voor vloertegels in de badkamer moet je letten op dat het echte vloertegels zijn. Want muurtegels kunnen bijvoorbeeld echt niet op de vloer. Maar vloertegels kunnen wel aan de muur. Dit komt door de hardheid en muurtegels zijn minder hard waardoor ze niet geschikt zijn voor op de grond. Ook moet je letten op de stroefheid van de tegels. De stroefheid van een tegel wordt aangegeven met de R-waarde. Hoe hoger deze waarde is, hoe stroever de tegel. Op normale plekken in de badkamer is een R-waarde van 9 prima. Maar op plekken waar het nat wordt/ kan worden is het verstandig om een R-waarde hoger dan 11 te nemen. Met kinderen in huis kan je R-waarde niet hoog genoeg zijn dus let hier goed op.