Vergaderen in het groene hart
Image default
Dienstverlening

Leer hoe u een perfect sieraad kiest zonder te veel uit te geven

Een perfect juweel kiezen dat een goede prijs heeft, is geen onmogelijke taak. Het is noodzakelijk om de helderheid, kwaliteit, smeedbaarheid en karaat van het juweel te evalueren voordat u het koopt, maar met een aantal tips en een onderzoek bij een vertrouwde juwelier in Harderwijk, kunt u het juiste stuk vinden zonder het budget te belasten.

In dit artikel leert u hoe u kwaliteitsjuwelen kunt beoordelen en kiezen die perfect bij uw stijl passen. Of het nu voor een cadeau is of voor uzelf, u kunt er zeker van zijn dat de beslissing veel gemakkelijker zal zijn na het lezen van dit artikel. Kijk hier eens naar

 

Let op karaat

Karaat is een maat die verwijst naar de zuiverheid van metalen en wordt gewoonlijk weergegeven met de letter K. Een 24K juweel – of het nu in goud, zilver of een ander metaal is – komt het dichtst bij zuiverheid (bedenk dat er in juwelen niet zoiets bestaat als 100% zuiver metaal).

 

Puur goud?

In theorie is 24K goud het zuiverst, maar het is niet het meest geschikt voor het maken van sieraden. Het is erg zacht en niet erg aan te bevelen voor dagelijks gebruik omdat het gemakkelijk kan vervormen.

Dus, bij het kiezen van een juweel van materiaal een beetje meer resistente als de 18k Gold, dat is een stuk goud gemengd met koper of zilver. Hoe zuiverder het goud, hoe duurder en minder duurzaam het zal zijn – en als een goede prijs is wat u zoekt, zal het zeker niet de moeite waard zijn.

 

Kijk uit voor glans

Ben je op zoek naar een glimmend sieraad? Zoek dan naar die met een hoger karaatgehalte (maar niet zo dicht bij de extreme zuiverheid door weinig weerstand die we hierboven vermeldden).

De stukken met 10k of 14k hebben niet veel glans omdat de hoeveelheid goud minder is. De 18k juwelen zijn meestal helderder, maar let op de prijsverschillen tussen 10k, 14k en 18k!

 

Geef één stuk voorrang

Ring, ketting, oorbel, armband, er zijn zo veel opties! U kunt zelfs kiezen voor een set om te zien of u een goede prijs kunt krijgen bij de juwelier in Harderwijk, maar als het de bedoeling is om cadeau te geven, let dan op wat de persoon meer draagt en kies alleen dat type stuk, al helemaal wanneer je op zoek gaat naar de perfecte trouwring, hierbij wil je geen fouten maken.