Vergaderen in het groene hart
Image default
Dienstverlening

Home Switches leren kennen

Lichtschakelaars, ooit een eenvoudige keuze, zijn uitgegroeid tot een categorie voor woningverbetering met een verscheidenheid aan stijlen en functies. Het grote aanbod aan licht schakelaars en dimmers kan moeilijk te beheren zijn vanwege verschillende soorten schakelaars, bedradings vereisten en programmeerbare functies. De kernfunctie is echter altijd hetzelfde: het aanzetten van een schakelaar voltooit het circuit, waardoor er elektriciteit doorheen kan stromen. Wanneer u hem uitschakelt, wordt het circuit onderbroken omdat de schakelaar een opening creëert die de doorgang van elektriciteit verhindert. Zorg ervoor dat u de juiste elektrische schakelaar kiest voor uw behoeften zodra u de perfecte kroonluchter, hanglamp of inbouwverlichting voor uw huis renovatie hebt gekozen. Zorg ervoor dat de schakelaar die u kiest geschikt is voor het circuit waar het zal worden geïnstalleerd, evenals voor uw verlichtings vereisten. Het is essentieel om de hulp in te roepen van een elektricien bij u in de buurt, als u in Oss bent, kunt u contact met een Elektricien Oss.

Speciale schakelaars, twee- en drieweg schakelaars

Speciale schakelaars kunnen, naast de standaard tuimel- en draaischakelaars, alles bereiken, van het aanzetten van lichten als je een kamer binnenkomt tot het regelen van de snelheid van ventilatoren in het hele huis. Andere speciale schakelaars kunnen worden getimed of kunnen aangeven of een verre lamp is in- of uitgeschakeld. De binnenkomende stroombron draad is verbonden met één terminal, terwijl de uitgaande hete draad naar het armatuur is verbonden met de andere. Deze lichtschakelaar is ideaal voor compacte ruimtes met weinig lichtbronnen. Driewegschakelaars hebben drie aansluitingen (plus een aarde) en kunnen een enkele armatuur vanaf twee verschillende plaatsen bedienen. Driewegschakelaars, die vaak worden gezien in trappenhuizen of lange gangen, maken het zoeken in het donker naar een schakelaar overbodig.

De dimmer schakelaars

De meest populaire vorm van dimmer schakelaar is een draaidimmer schakelaar. De intensiteit van het licht verandert als je de knop met de klok mee en tegen de klok in draait. Het licht wordt weer ingeschakeld tot de helderheid die u de laatste keer hebt geselecteerd met een schuifdimmer en een aan/uit-schakelaar. Deze schakelaars zijn ideaal voor slaapkamers waar ’s ochtends en’ s avonds een zachte verlichting gewenst is, maar de lichten overdag zijn uitgeschakeld. Een dimmer schakelaar met een kleine schuifregelaar naast de schakelaar is bijna niet te detecteren als je niet van het uiterlijk van enorme knoppen en schuifregelaars houdt. U profiteert van het hebben van selecties voor lichtintensiteit zonder dat u ernaar hoeft te kijken.