Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Is de Ptt brievenbus nog te koop?

Iedereen kent ‘m wel. Die groene straatbrievenbus van plastic die vroeger gratis door Ptt Post werd verstrekt. De bus oogde misschien wel niet zo mooi, maar handig was ie wel. Er kon heel veel post in en als je ‘m niet op slot deed konden er zelfs kleine pakketjes in bezorgd worden. Tot circa 2006 kon je voor een Ptt brievenbus nog altijd bij Postnl terecht. Gratis was hij echter niet meer. Dat kwam door de privatisering. Toen de mal waarmee dit soort brievenbussen kapot was, besloot Postnl te stoppen met de gehele productie en verkoop van brievenbussen. En dat betekende eigenlijk meteen het einde van de oud vertrouwde Ptt brievenbus.

Doordat Postnl de rechten wel op de brievenbus bleef houden, mocht niemand anders het model namaken. Echter bleef de vraag naar de Ptt bus enorm groot. Daarop besloten een aantal fabrikanten om het model min of meer na te maken. Ze zorgden voor enkele kleine verschillen zodat de rechten niet geschonden werden en zo kwam er rond 2008 weer een soortgelijke brievenbus.

De soortgelijke Ptt bus heeft de naam Cofa. Het model is verkrijgbaar in het donkergroen en donkergrijs. Er zijn 2 uitvoeringen: Het model zonder slot is het goedkoopste. Deze heeft ook geen tussenklep. Maar die heb je in principe ook niet nodig. Het duurdere model heeft wel een tussenklep. Deze kan afgesloten worden zodat onbevoegden niet de post uit de postkast kunnen hengelen.

De Cofa kan aan een wand of muur gehangen worden, maar kan ook in combinatie met een paal vrijstaand geplaatst worden. Houdt er rekening mee dat je volgens de postwet de buitenbus niet verder dan 10 meter van de openbare weg mag plaatsen. Deze wet is rechtsgeldig. Over het algemeen doen de medewerkers van Postnl niet zo moeilijk als ze iets verder moeten lopen. Maar als iemand dat dus wel doet, staan ze in hun recht. Beter plaats je de brievenbus dan maar meteen op de juiste plek.

De Cofa is niet meer bij Postnl verkrijgbaar. Wel is er een bedrijf die het alternatief voor de PTT brievenbus verkoopt. Als je hier online besteld, ontvang je je bestelling de volgende dag al in huis. Neem eens een kijkje op de website zodat je alle mogelijkheden kunt zien.

https://www.pttbrievenbus.nl/