Vergaderen in het groene hart
Image default
Beauty en verzorging

Hoe een droge huid in de winter te bestrijden?

Om de beste huidverzorgingsproducten te vinden, moet u weten naar welke ingrediënten u moet zoeken. Ceramiden, die op natuurlijke wijze door het lichaam worden geproduceerd, spelen een essentiële rol bij het behoud van een gezonde huid. De huidlagen worden bijeengehouden door stoffen die lipiden worden genoemd en ceramiden vormen 50% van deze belangrijke laag. Wanneer deze moleculen beschadigd raken door negatieve milieu-invloeden, kunnen ze je huid niet langer effectief beschermen, waardoor je huid vatbaar wordt voor veroudering en tekenen van uitdroging, zoals rimpels, ouderdomsvlekken en droogte.

1. Koop een luchtbevochtiger: In de winter is koude lucht ongelooflijk uitdrogend voor de huid, en een luchtbevochtiger kan helpen dat te verminderen. “Een luchtbevochtiger voorkomt droge binnenlucht door waterdamp te produceren,” legt Dr. Sivamani uit. Luchtbevochtigers zijn vooral nuttig bij de behandeling van chronische huidaandoeningen zoals eczeem en het voorkomen van gebarsten lippen, zegt hij. Een luchtbevochtiger aanzetten voor het slapengaan is een uitstekende manier om te voorkomen dat je ’s nachts vocht verliest, want een koele slaapkamer kan de omstandigheden voor je huid tijdens het slapen verslechteren.

2. De juiste vochtbalans in je gezicht krijgen is eenvoudig met Pyunkang Yul essence toner en COSRX Snail Mucin. Allereerst hebben we onze Goat Milk Moisturizing Face Wash toegevoegd om je huid te reinigen en te kalmeren zonder haar te strippen of trekkerigheid of irritatie te veroorzaken. Deze zijdezachte crèmereiniger laat de huid fris en verzorgd aanvoelen, en is nu gemaakt met een nieuw ingrediënt dat gezonde ceramideniveaus in je huid ondersteunt om de hydratatie te stimuleren en de uitstraling van je teint te verbeteren.

3. De winter komt er bijna aan en je weet wat dat betekent: het perfecte excuus om een voorraadje huidverzorgingsproducten in te slaan! Als je op dit moment nog geen huidverzorgingsproducten voor de winter gebruikt, dan is dit het beste moment om te beginnen. We hebben een lijst samengesteld met onze favoriete producten om je huid gehydrateerd en glad te houden nu we afscheid nemen van de warme zomermaanden. Bovendien zijn deze huidverzorgingsproducten voor de winter een goede aanvulling op je dagelijkse routine, zodat je het hele jaar door een fris gezicht hebt.

4: Onze huid heeft een beschermende lipidenlaag die bestaat uit oliën in de oppervlakkige opperhuid (buitenste laag van de huid). Deze barrière beschermt je huid tegen de elementen en houdt vocht vast. Lange, hete baden en douches ontdoen het lichaam van zijn natuurlijke oliën en kunnen deze barrière verstoren, waardoor uw huid droog en geïrriteerd wordt. In veel gevallen is de temperatuur van het water niet de enige boosdoener voor een droge huid – je gezicht en lichaam wassen met een agressief reinigingsmiddel kan de lipidenlaag van de huid na verloop van tijd beschadigen.

https://kocosmo.nl/