Vergaderen in het groene hart
Image default
Bedrijven

Hoe kun je solliciteren bij een ingenieursbureau?

Wil je graag aan de slag bij een ingenieursbureau? Veel ingenieursbureaus zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Maar hoe moet je solliciteren en wat heb je nodig om te kunnen werken bij zo’n bureau? Om te beginnen heb je vaak een diploma nodig in de civiele techniek. Dan kan je kijken naar vacatures in de civiele techniek. Daarnaast is ervaring altijd handig om mee te solliciteren. In dit artikel vertellen we je alles over solliciteren bij ingenieursbureaus!

ingenieursbureau civiele techniek solliciteren

Als je gaat solliciteren bij een ingenieursbureau, is het belangrijk om je cv en motivatiebrief goed voor te bereiden. Je CV moet duidelijk laten zien wat voor werkzaamheden je in het verleden hebt gedaan en welke kennis en ervaring je opgedaan hebt. In de motivatiebrief kun je vertellen waarom jij geschikt bent voor de functie die je aanvraagt. Het is ook handig om je netwerk te gebruiken. Veel ingenieursbureaus zijn bereid om met mensen in contact te komen die ze kennen via een ander ingenieursbureau of een bekende.

Zoals we al eerder vertelden, heb je vaak een diploma civiele techniek nodig om bij een ingenieursbureau te mogen solliciteren. Daarnaast is ervaring altijd handig. Ervaring kan je opdoen door vrijwilligerswerk te doen of door stageplaatsen bij ingenieursbureaus te lopen. Op deze manier kun je laten zien dat je graag wilt leren en dat je bereid bent om hard te werken.

Hoe bereidt je een sollicitatiegesprek voor?

Het is ook belangrijk om goed voorbereid te zijn op een sollicitatiegesprek. In een sollicitatiegesprek wordt vaak gevraagd naar jouw kennis van de civiele techniek, maar ook naar jouw ervaring met projecten waar je aan hebt gewerkt. Het is dan handig als je voorbeelden kunt noemen van projecten waar je aan hebt gewerkt. Daarnaast wordt er vaak ook gevraagd naar jouw motivatie om bij een ingenieursbureau te willen werken. Het is dan belangrijk dat je weet waarom je graag bij zo’n bureau wilt werken en wat je kan toevoegen aan het bedrijf.