Vergaderen in het groene hart
Image default
Vervoer en transport

Wat moet je weten als je vrachtwagen chauffeur worden wil

Droom jij er van om vrachtwagen chauffeur te worden? Dan zit je goed bij deze blog. Niet alleen zullen wij het hebben over hoe het is om vrachtwagenchauffeur te worden maar ook wat je kunt doen om vrachtwagenchauffeur te worden. Dus als jij interesse hebt over hoe het life on the road is lees dan vooral verder.

Hoe het is om vrachtwagen chauffeur te zijn.

Voordat je er voor kiest is het belangrijk dat je weet wat het precies is om vrachtwagen chauffeur te worden en hoe het is om vrachtwagenchauffeur te zijn. Het is namelijk geen makkelijke baan en ook de opleiding kost best wat geld en duurt vrij lang dus voordat je er voor kiest om vrachtwagenchauffeur te worden denk na of dit daadwerkelijk iets is wat je wilt worden. Als vrachtwagenchauffeur zul je veel eenzame uren op de weg meemaken dus het is belangrijk dat je daar tegen kunt. Ook zul je vaak meerdere dagen van huis zijn en dus niet echt een comfortabel leven leiden. Je zult in de cabine van je vrachtwagen moeten slapen. Als vrijgezel is dat nog te doen maar voor mensen met een familie bijvoorbeeld is dat erg moeilijk

Hoe kun je vrachtwagen chauffeur worden

Om vrachtwagenchauffeur te worden zul je een code95 opleiding moeten volgen. Hier kun je aan beginnen zodra je je reguliere rijbewijs gehaald hebt. Je zult eerst 2 theorie examens moeten halen en vervolgens 2 praktijk examens. Zodra je die hebt gehaald mag je jezelf vrachtwagenchauffeur noemen.

https://eurotransportcollege.com/