Vergaderen in het groene hart
Image default
Gezondheid

manuka honing dokter

Manuka honing dokter

Manuka honing suikergoed wordt geadverteerd als een wonder behandeling voor aandoeningen zoals gingivitis en keelpijn. De hoeveelheid Manuka honing in de snoepjes is vaak vrij klein. Manuka honing is niet eens verantwoordelijk van de zoetigheden in bepaalde lekkernijen. Hoewel het pakket beweert dat het product een MGO-waarde van 400 heeft, is dit alleen van toepassing op de honing die het bevat. Een snoepje heeft daardoor een aanzienlijk lagere MGO-concentratie.

Manuka honing dokter

Het hoofdbestanddeel is vaak meer suiker. Daarom is het minder waarschijnlijk dat Manuka-snoepjes dezelfde positieve effecten hebben als Manuka honing. Ze zijn in ieder geval lekker en komen in verschillende smaken. Pure Manuka honing is echter de veiligere keuze voor irritatie van mond en keel. De honing die je koopt moet ook afkomstig zijn uit Nieuw-Zeeland of Zuid Oost-Australië omdat de Manuka-struik, ook wel de Zuidzee Mirte genoemd, alleen daar te vinden is en nergens anders te vinden is. De honing moet donker goudbruin tot lichtbruin van kleur zijn; als het lichter van kleur is, kan het zijn verdund met acaciahoning of andere soorten honing. Manuka honing kopen? Bezoek onze website manuka honing dokter

Het MGO-gehalte van hoogwaardige honingsoorten wordt direct op de doos aangegeven en dient vooraf door een onafhankelijk honing laboratorium te zijn onderzocht. De honing is verkrijgbaar in MGO-niveaus van 100 tot 1000, hoewel het pas effectief wordt vanaf een gehalte van 400 MGO.

Manuka honing dokter

Overigens moet Manuka honing op een donkere, droge en koude plaats worden bewaard en kan, net als andere soorten honing, enkele jaren worden bewaard, zelfs na opening. Houd gewoon een lepel Manuka honing zo lang als je kunt in je mond zodat de componenten door het mondslijmvlies kunnen trekken, laat het dan zachtjes door je keel stromen voordat je het inneemt als je keelpijn, hoest of slikproblemen krijgt. Als alternatief (of aanvullend) kun je de ontstekingsremmende werking ook verbeteren door honing te mengen met thee, zoals gemberthee. Trouwens, zelfs na meer 50 keer te zijn verdund, is Manuka honing naar verluidt nog steeds in staat om virussen en ziektekiemen te bestrijden.