Vergaderen in het groene hart
Image default
Zakelijke dienstverlening

Is een geheimhoudingsverklaring voorbeeld genoeg als basis?

Met eengeheimhoudingsverklaring voorbeeld heb je een mooie basis om mee te beginnen. Een verklaring is altijd toegespitst op de situatie van je organisatie en dat zul je zelf moeten aanpassen. In een voorbeeld vind je de basis ingrediënten voor een verklaring die technisch goed in elkaar steekt. Je mag hem zelf personaliseren. In dit artikel geven we je allerlei tips om van een voorbeeld een verklaring te maken die past bij de gegevens die je geheim wilt houden. Een verklaring dient ook altijd door beide partijen te worden ondertekend voordat het document rechtsgeldig is. In dit artikel helpen we je bij het personaliseren van een voorbeelddocument.

Gebruik een voorbeeld als startpunt van je eigen verklaring

Een geheimhoudingsverklaring voorbeeld geeft richting aan een verklaring die je opstelt voor jouw specifieke situatie. Je kunt namelijk van alles vastleggen in een verklaring van geheimhouding. Van financiële gegevens tot gegevens van klanten. Maar ook van de inhoud van een training tot de samenstelling van een product. Begin met goed te bedenken welke gegevens je wilt beschermen en waartegen. Dat zijn allemaal dingen die je uiteindelijk op papier gaat zetten. Zorg ervoor dat je geen onnodige dingen in een verklaring gaat vastleggen. Dat is een hoop moeite voor niks

Bewerk een geheimhoudingsverklaring voorbeeld op maat

Als je het geheimhoudingsverklaring voorbeeld als basis neemt kun je het makkelijk aanpassen aan de wensen die je hebt. Je weet dan zeker dat je geen belangrijke standaardteksten vergeet en hoeft je alleen bezig te houden met de inhoud. Leg vast tussen welke partijen de overeenkomst geldt en welke informatie onder de geheimhouding valt. Zorgt dat je daarin compleet bent zonder wollig te worden in je teksten. Hou het kort en krachtig en to the point. Zo blijft de verklaring overzichtelijk en is deze voor iedereen duidelijk.

Laat een expert je bewerking checken

Als je het geheimhoudingsverklaring voorbeeld hebt aangepast en alles wat er volgens jou in moet staan staat er in, dan kan het handig zijn om een expert te laten kijken naar je document. Heb je de formulering juist er in staan, is de verklaring compleet, zijn er nog dingen waar je aan moet denken? Dat zijn allemaal zaken die een expert in een oogopslag ziet. Met de tips en aanpassingen van een expert kun je vervolgens een definitieve versie maken die ervoor zorgt dat je gegevens veilig zijn voor misbruik van buitenaf.

Rocket Lawyer – Juridische Zaken Makkelijk Gemaakt

Vervang het geheimhoudingsverklaring voorbeeld door een ondertekende eigen versie

Een geheimhoudingsverklaring voorbeeld is dus niet voldoende als verklaring. Er moet altijd instaan welke partijen de afspraak maken. Daarnaast is een verklaring die niet door beide partijen ondertekend is niet rechtsgeldig. Denk daar dan ook altijd aan. Het opstellen van een verklaring is 1, het ondertekenen is 2. Zonder handtekening heb je heel veel moeite voor niks gedaan en dat is zonde van al je tijd en inspanning. Verwijder als je klaar bent de voorbeeldversie zodat je nooit de verkeerde versie gebruikt. Zo voorkom je vergissingen.