Vergaderen in het groene hart
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je op je volgende vakantie Napels moet bezoeken met een huurauto

Napels is een prachtige stad in het zuidelijke deel van Italië, gelegen aan de baai van Napels. Napels ligt dicht bij de nog steeds zeer actieve vulkaan de Vesuvius en is een belangrijke historische, culturele en architectonische bestemming om te bezoeken in Italië.

Napels komt misschien niet zo vaak voor op toeristische bestemmingenlijstjes, maar de op twee na grootste Italiaanse stad is wel degelijk een van de mooiste bestemmingen aan de adembenemende Amalfikust. De beste manier om Napels te verkennen is door een auto te huren, zo kan je gemakkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere rijden.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Napels en je kan de autoverhuurdiensten van alle toonaangevende maatschappijen vergelijken op verschillende websites. Onder de vele autoverhuurbedrijven die in Napels gevestigd zijn, vind je Enterprise, Europcar, Firefly, Dollar, Sixt, InterRent, Alamo, Global, Flizzr, Budget, Hertz, Surprice, Goldcar, Avis, National, Thrifty. Je kan ook je hotel vragen om een vergelijking van de autoverhuurdiensten voor je te doen en zo zorg je ervoor dat er een goedkope huurauto voor je klaarstaat.

Hier zijn de top 5 redenen waarom je vandaag nog Napels zou moeten bezoeken.

1. De mooiste kastelen van Europa

Napels is een van de oudste steden van Europa en staat bol van geschiedenis. Begin met een bezoek aan de majestueuze kastelen van Napels die voor de koninklijke families werden gebouwd. Het Castel Nuovo met zijn prachtige marmeren boog is een must-see, terwijl volgens de legende in het Castel dell’Ovo een magisch ei in de fundamenten begraven ligt. Castel Sant’Elmo, gelegen op een heuveltop, is met zijn beroemde vergezichten een andere bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen. Om de verschillende kastelen te bezoeken, komt je huurauto goed van pas, zodat je snel van de ene naar de andere locatie kan rijden.

2. Ga ondergronds om rust en stilte te ontdekken

De straten van Napels zijn druk, chaotisch en lawaaierig. Er is echter een rustige en vredige kant van Napels die je onder de grond kan vinden en zo’n 40km lang is. De stad Napels is gebouwd op vulkanisch steen en de ontginning van dit gesteente heeft in de loop der jaren een reeks kronkelende tunnels en spelonken opgeleverd die je vandaag de dag kan ontdekken. Bekend als Napoli Sotterranea, is dit echt een unieke kijk op het verleden van de stad.

3. Prachtige musea en artistieke meesterwerken

Napels is de droom van elke kunstliefhebber. Je start je reis best bij het Museo di Capodimonte. Dit prachtige gebouw was ooit een koninklijk paleis en vandaag is het een van de grootste kunstgalerijen van Italië. Het heeft vele meesterwerken, van onder andere Raphael, Titiaan, Caravaggio, Michelangelo en zelfs Andy Warhol.

4. De koffie van Napels

Napels heeft de reputatie een van de beste koffiehuizen van Italië te hebben. Je kan een van de vele koffiehuizen in de stad bezoeken om hun uitzonderlijke koffie te proberen – de beroemde stroperige, rijke en met cafeïne beladen espresso.

Vergeet tijdens de koffie niet de beroemde sfogliatella uit Napels te proberen, bestaande uit dunne, knapperige deeglaagjes gevuld met rijke ricotta. Dit traditionele recept is afkomstig uit het Santa Rosa klooster in het nabijgelegen Salerno.

5. Ontdek de unieke Presepi

In Napels hebben de mensen een speciale hobby en die is het maken van unieke presepi of kerststallen. Deze traditie bestaat al sinds de 13e eeuw en ze worden niet alleen voor Kerstmis gemaakt, maar ze blijven het hele jaar door te zien in winkels in de hele stad. De populairste plek om deze unieke scène te zien is aan de Via San Gregorio Armeno of de Kerstmis-straat. Deze populaire plek is volledig gewijd aan het behoud van deze ambacht en kunstvorm.

https://www.autoitaly.nl/