Vergaderen in het groene hart
Image default
Kinderen

Tips voor het kopen van de beste luieremmer

Tips voor het kopen van de beste luieremmer

Wij hebben een aantal tips voor de ouders die de Beste luieremmer willen gaan kopen. Het belangrijkste is toch wel het formaat. Als je een aparte ruimte hebt waar je de baby in kan verschonen dan is een groot formaat wenselijk. Echter als je bijvoorbeeld op een flat woont en niet veel ruimte hebt dan heb je weer behoefte aan een kleinere emmer. De meeste mensen kiezen voor een model met een deksel of een klap deksel omdat deze het goedkoopste zijn. Echter kunnen er wel geurtjes uit ontsnappen, dus het is belangrijk dat je deze regelmatig leegt. Vaak gebruik je een aantal jaren deze emmer en daarom raden wij ook aan om te investeren daarin. Zo is een pedaal bij een emmer echt fijn, want soms zit de luier zo vol dat je geen handen meer over hebt. 

Het laatste wat je dan wil doen is de luier ergens neerleggen, want dat is niet zo fris. Daarnaast zijn er ook modellen die voorzien zijn van plastic cassettes. Deze pakken de luiers een voor een in en daardoor krijgen de vieze geurtjes geen kans om uit de bak te komen. Echter zijn die cassettes vaak wel best prijzig, dus je moet maar net dat budget willen en kunnen besteden. Daarnaast verbruiken we al te veel plastic en als je wil bijdragen aan een schoner milieu dan is dit zeker geen aanrader. Echter is het wel de meest frisse manier om op te ruimen. Daarnaast zijn er ook modellen met een schuif of draaiklep en deze zijn relatief gezien betaalbaar dus in de middenklasse en ook deze weten de geurtjes in de emmer te houden. Echter kan het wat onhandig zijn als je hier geen affiniteit mee hebt.

Let goed op de labels

Om de beste luieremmer te kunnen kopen moet je ook op labels letten zoals best getest. Deze laten namelijk zien dat veel ouders hier tevreden over zijn. Daarnaast zie je vaak ook een vakkundige review met alle voor- en nadelen van dit model.