Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Stomschade verzekering

Een storm kan zomaar toeslaan op elk moment van het jaar. De ene is nog heftiger dan de andere en ze krijgen in Nederland ook al namen, net zoals de orkanen in Amerika. Gelukkig zijn de stormen in Nederland wel redelijk goed te voorspellen, maar de stormschade die daaruit voorvloeit niet.

Wat is stormschade

Onder stormschade kunnen we een omgewaaide schutting verstaan, maar ook een weggevolgen dakpan of een omgevallen boom. Stormschade kan hoge onkosten met zich meebrengen dus het is verstandig om ten alle tijde goed verzekerd te zijn. Bespaar daar alstublieft niet op omdat u anders geen vergoeding kunt ontvangen voor de schade door de storm. U zult het hele bedrag voor de schade dan zelf moeten betalen. Dat kan een flinke aanslag zijn op uw financiële middelen.

Wanneer rekent de verzekeraar de schade als stormschade?

Storm is niet zomaar harde wind, Storm begint officicieel vanaf windkracht 9. Echter zijn de verzekeraars behoorlijk coulant door al dekking voor de schade te geven vanaf windkracht 7. Windkracht 7 kan namelijk ook al heel wat schade aanrichten!

Extra expertise bij stormschade

Het kan voorkomen dat u de schade door storm bij uw verzekeraar opgeeft en dat het allemaal eigenlijk niet wil vlotten. Dit kan komen doordat plotseling een heleboel mensen te maken hebben met schade door de storm. Schade-experts zijn er erg druk mee waardoor u in feite gewoon achteraan moet aansluiten.

Het kan ook voorkomen dat de expert van de verzekering uw schade niet als prioriteit ziet. Dit zijn situaties die voor u niet wenselijk zijn, want u blijft zo met de schade zitten.

Zelf een expert inschakelen

Om het melden van uw stormschade bij de verzekering te verspoepelen, kunt u een onafhankelijke contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V. inschakelen. Deze expert komt bij u langs om de schade te inventariseren. Daarvan wordt een rapportage opgesteld en de contra-expert zoekt contact met uw schade-expert van de verzekering. Vervolgens gaan zij samen in bespreking over uw stormschade.

Daarbij is het belangrijk te weten dat deze contra-expert niet werkt voor de verzekeraar en dat de kosten voor deze contra-expert worden betaald door de verzekeraar vanuit een verplichting in de wet. Dus niet als salaris! Dit is een belangrijk verschil omdat hieruit de onafhankelijk van deze contra-expert valt te concluderen.

Heeft u ook te maken met schade door storm? Neem dan contact op met Schadeoplossing Nederland B.V. en laat u kosteloos bijstaan met uw schade. Bel 088 – 888 5000 of stuur uw schade in via de website.

 

https://schadeoplossing.nl/stormschade