Vergaderen in het groene hart
Marketing

Led gevelreclame in winkelstraten

Ik was laatst in Antwerpen om te gaan winkelen en toen viel me nogal op dat er steeds meer led gevelreclame aanwezig was. Vooral de grote ketens als ZARA en H&M hadden hele grote led gevelreclame om producten te tonen die ze momenteel in de winkel hadden liggen. Niet alle led reclame hangt overigens aan de gevel want sommige hadden de led schermen ook in de etalage staan of in ieder geval achter de ramen. 1 van de panden was 3 verdiepingen hoog en op elke verdieping hadden ze 3 grote ramen die wel 2 x 2 meter waren. In het totaal hadden ze dus 9 groten ramen waar ze led schermen achter hadden geplaatst. Het totaal aan ramen en led schermen vormde dus 1 grote afbeelding van modellen die kleding droegen. Het was een erg mooi effect en het scherm stond ook zeker niet te fel.

Ik ben er op gaan letten en toen viel me op dat het echt een trend is om led reclame aan de gevel te hangen. Al deze led schermen versprongen regelmatig van afbeelding. Van logo’s to t producten tot slogans of aanbiedingen die werden vertoond.

Ik vroeg me af of ze dit zomaar aan de gevel mochten hangen maar het schijnt dat hier dus wel restricties aan zitten.

Vergunning led gevelreclame

Zo moet je in veel gemeente een vergunning hebben om led reclame aan de gevel te hangen.  De gemeente wil hierdoor voorkomen dat er een wirwar van knipperende reclame in het straatbeeld komt te hangen en dat er overlast van komt. Door een vergunning te moeten aanvragen kunnen ze regels stellen. Bijvoorbeeld aan de lichtsterkte die een led gevelreclame maximaal mag hebben maar ook aan de afbeeldingen of films die er op worden vertoond. Zo mag je aan de kant van de straat geen films vertonen maar alleen afbeeldingen. Dit heeft er mee te maken dat films te veel afleiden en er de kans bestaat dat passanten die langs rijden en in de winkel zitten te veel afgeleid zijn en naar een film blijven kijken en zodoende niet meer op het verkeer kunnen letten. Zo zouden er ongelukken kunnen gebeuren en dat is iets dat altijd voorkomen dient te worden.

Heeft u een winkel of bedrijfspand en zit u er aan te denken om led gevelreclame aan te gaan schaffen neem dan eens contact op met www.Leddisplayexpert.nl  Zij hebben veel ervaring met led gevelreclame.

https://www.leddisplayexpert.nl/led-scherm-producten/led-gevelreclame/