Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Hoe verf je met Sigma S2U Gloss?

 

De Sigma S2U Gloss is een hoogglans lak voor verfklussen buitenhuis. De lakverf is vooral geschikt voor houten onderdelen, zoals kozijnen en deuren, maar kan ook prima gebruikt worden voor metalen en kunststof ondergronden. Wanneer je de hoogglans lak gebruikt, moet je wel van tevoren altijd de juiste grondverf gebruiken voor een betere hechting en dus een beter eindresultaat.

De grote voordelen van de Sigma S2U Gloss

Wanneer je verft met de Sigma S2U Gloss zul je tegen een aantal belangrijke voordelen aan lopen. Ten eerste is het een slijtvaste en krasvaste verf, waardoor deze een duurzaamheid heeft van maar liefst acht jaar. Tevens kun je de verf door het hele jaar gebruiken, zo lang de buitentemperatuur maar niet boven de dertig graden en onder het vriespunt is. De Sigma S2U Gloss droogt namelijk ook prima bij de lagere temperaturen. Als laatste is de hoogglans lakverf van Sigma eenvoudig aan te brengen.

Waarmee breng je de Sigma S2U Gloss aan?

Met welk verfgerei je de verf aanbrengt, bepaalt ook een deel van het eindresultaat. Het beste kun je voor de hoogglans lak van Sigma een verfkwast gebruiken voor de kleine oppervlakten, zoals randen, en voor de grote oppervlaktes gebruik je een lak verfroller.

Hoe doe je verven met Sigma S2U Gloss?

Hoe je de Sigma S2U Gloss moet aanbrengen, is afhankelijk van de ondergrond. Hierbij kun je onderscheid maken tussen nieuw, kaal hout en hout dat reeds voorzien is van een verflaag.

Het verven van nieuw hout

Bij nieuw hout begin je met het reinigen van het hout en het ontvetten middels een verfreiniger. Bij verweerd hout maak je het hout schoon met een hout cleaner en impregneer je het hout eerst met een impregneerbeits. Hierna schuur je het oppervlak goed op, omdat de lakverf beter hecht aan een ruwer oppervlakte. Ook repareer je nu eventueel krassen en beschadigingen. Hierna breng je een laag grondverf aan. Deze schuur je lichtjes op en lak je voor met de Sigma S2U Gloss. Laat de eerste laag goed drogen en breng dan de afdeklaag aan.

Hout voorzien van een oude verflaag

Heb je te maken met een reeds geverfde ondergrond, dan reinig en ontvet je de ondergrond eerst goed. Hierna schuur je de ondergrond goed op en breng je een primer aan. Hierna maak je krassen en andere beschadigingen dicht en schuur je de oppervlakte een tweede keer op. Ditmaal lichtjes. Daarna lak je meteen af met de Sigma S2U Gloss.

 

Hoe lang moet de Sigma S2U Gloss drogen?

De droogtijden zijn afhankelijk van de kleur Sigma S2U Gloss, die je aanbrengt. Bij witte en lichte kleuren geldt dat ze een kortere droogtijd hebben dan donkere kleuren, een bredere dikte van de verflaag en bij lagere buitentemperaturen. Gemiddeld is de droogtijd bij een temperatuur van 23 graden Celsius en een luchtvochtigheidsgraad van 50 procent de verf stofdroog na anderhalf uur, kleefvrij na 3.5 uur en overschilderbaar na 16 uur. Bij een lagere temperatuur, zoals vijf graden Celsius, en een hogere luchtvochtigheid is de verf stofdroog na 2.5 uur, kleefvrij na 4 uur en overschilderbaar na 20 uur.