Vergaderen in het groene hart
Image default
Alarmsysteem

GPS tracker voor ieder vaartuig

Een GPS tracker is een klein kastje dat in ieder voer- of vaartuig gemonteerd kan worden. Uit cijfers die de politie bekend heeft gemaakt, blijkt dat er jaarlijks ruim 1200 boten en 2100 buitenboordmotoren worden gestolen. Ook jetski’s worden regelmatig gestolen, direct uit het water of met trailer en al vanuit een loods of opslagplaats. De politie houdt toezicht op jachthavens, neemt aangiftes op en spoort de criminelen op. Mede dankzij de toename in het gebruik van GPS trackers, wordt het eenvoudiger gemaakt om voer- en vaartuigen op te sporen.

 

Werking GPS tracker

Een GPS tracker wordt gemonteerd in een boot, jestki, scooter, auto of ander object. Via de satellieten meet de GPS tracker een locatie en verstuurt de locaties via het GSM-netwerk. De data kunt u bekijken via een eigen online account via de computer en via een smartphone app. Hier bekijkt u de actuele locatie van de GPS tracker in de boot, jetski of ander voer-/vaartuig op een kaart en kunt u inzoomen tot op straat niveau. Bekijk de straat zelfs via Google maps.

Waarom een GPS tracker?

Een GPS tracker zorgt ervoor dat, mocht de boot, jetski of auto ooit gestolen worden, het object weer sneller op te sporen is. Met behulp van de politie kunt u gezamenlijk zien waar het voer- of vaartuig zich bevindt en de criminelen opsporen. Een bijkomend voordeel van een GPS tracker is dat er diefstal- en sabotagemeldingen worden gestuurd. Word de boot, jetski of auto gestolen, verplaatst zonder dat het contact aan staat of wordt de GPS tracker losgekoppeld, dan ontvangt u daar direct een melding van. Daarnaast is het mogelijk om een veiligheidszone in te stellen. Komt het object buiten de ingestelde zone, ontvangt u daar ook een melding van. Zo bent u direct op de hoogte van de actuele locatie van de GPS tracker.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/