Home / Gardening

Functie van betonpoeren

Poeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Naast metalen poeren zijn betonnen poeren een zeer veel gebruikt product. Prefab betekent ‘pre-fabrikaat’, het product is dus al gefabriceerd voor direct gebruik.

Het gebruik van poeren

Eén ding hebben eigenlijk alle poeren met elkaar gemeen: ze dienen als versteviging en vaak als fundering in een bouwconstructie. Voor grote bouwwerken zoals windmolens zult u natuurlijk grotere poeren nodig hebben dan voor de bouw van een overkapping. In iedere constructie, groot of klein, zal de poer ervoor zorgen dat het gewicht wordt overgedragen op de ondergrond zodat het bouwwerk solide is. Meestal zult u poeren aantreffen die gemaakt zijn van beton of prefab beton.

Betonpoeren zijn weersbestendig

 

Prefab betonpoeren hebben als groot voordeel dat ze voordelig zijn in de aanschaf en dat ze ijzersterk zijn. De poeren zijn opgewassen tegen elk weertype en kunnen tegen een stootje. Dit mag ook wel aangezien Nederland een koud en vochtig klimaat heeft. De prefab betonpoeren zullen niet gaan rotten en zijn slijtvast, wat belangrijk is voor de fundering van een bouwwerk. Betonpoeren kopen is een verstandig en duurzaam besluit. 

Voor de poeren die worden gebruikt voor windmolens bijvoorbeeld zullen veel grotere poeren worden toegepast en er zijn een hoop mensen die technisch bekijken hoe de fundering gebouwd moet worden zodat deze enorme bouwwerken niet instorten en schade aanrichten. Om te bepalen hoe uw eigen fundering van uw schuurtje eruit moet gaan zien zijn er mensen, in dienst van de bedrijven die de poeren verkopen, die u kunnen helpen te berekenen welke maat prefab betonpoeren u moet aanschaffen.

Maak vooraf een plan en vraag eventueel om hulp. Als u zorgt dat u alles geordend heeft dan kunt u op het moment dat u daadwerkelijk gaat beginnen met de bouw in één stuk doorbouwen omdat het duidelijk is waar alles moet komen te liggen en omdat alle materialen aanwezig zijn.

http://www.prefabbetonpoeren.nl/