Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Uitbesteden van werk – wat en hoe besteed je je werk uit?

Uitbesteden van werk – wat en hoe besteed je je werk uit?

Wanneer je bent begonnen met het opzetten van een onderneming, komt daar ontzettend veel bij kijken. Er zijn veel risico’s  en in de beginfase is het moeilijk om werk uit te besteden. Maar wanneer een bedrijf groeit, er meer budget is voor uitbesteding en er te weinig werknemers en/of expertise is binnen de organisatie kan het uitbesteden van taken raadzaam zijn. Waar moet je op letten bij het uitbesteden van werk? 

 

Mogelijkheden 

Bepalen wat en hoe werk uitbesteed moet worden kan alleen wanneer je weet wat je graag wilt bereiken met jouw bedrijf. Van tevoren is het belangrijk om een beeld te hebben van wat je graag wilt ontwikkelen en waar je op in wilt zetten. Is dit het vergroten van naamsbekendheid, meer afzet krijgen of juist het optimaliseren van automatische systemen en de website? Wanneer duidelijk is geworden wat je wilt bereiken, kun je bepalen wie dit kan gaan doen. Wie bevindt zich in jouw netwerk en wie nog niet? Wat voor externe partijen zouden mogelijk ingezet kunnen worden? Bedrijven die een takenpakket op zich kunnen nemen die tijdrovend zijn en veel vakkennis vereisen – kennis die jij (nog) niet hebt – kunnen hiervoor een uitkomst zijn. Zo biedt Think4 veel mogelijkheden als het gaat om ICT-beheer.  

 

Duidelijkheid scheppen

In de eerste stap werd toegelicht hoe je de voorbereiding kan invullen. Het beeld schetsen van wat je zou willen en inzicht krijgen in wat mogelijk is, is dus het eerste onderdeel in dit proces. Een tweede stap in het proces om werk uit te besteden is het contact opnemen met externe partijen. Maar hoe communiceer je precies wat je wilt en hoe? Probeer van tevoren duidelijkheid te creëren door taken af te bakenen en te visualiseren. Wanneer je externe partijen vraagt om een hele specifieke taak te verwezenlijken is de kans van slagen een stuk groter dan wanneer de kaders vaag en onduidelijk zijn. Miscommunicatie over de invulling van opdrachten ligt dan op de loer. Tot slot is het financieel ook aantrekkelijker om specifieke taken uit te laten voeren waarvan jijzelf of een ander binnen jouw netwerk dit niet kan uitwerken. Hierdoor kun je de overige werkzaamheden die hiermee verbonden zijn of hier onderdeel van zijn die je wel uit kunt voeren, op je nemen. Zo blijf je ook meer betrokken bij en op de hoogte van het proces. 

Het inzetten van externe expertise heeft veel voordelen. Het kan ervoor zorgen dat een opdracht of project verwezenlijkt kan worden wat zonder externe hulp niet mogelijk was. Daarnaast kan jouw bedrijf door uitbesteding van werk innoveren, groeien en processen optimaliseren. Tot slot zorgt het ervoor dat jij meer tijd overhoudt wat je kan besteden aan hetgeen waar jouw expertise en hart ligt!

 

https://www.think4.nl/