Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Voordelen kast met spiegel rond

Voordelen kast met spiegel rond

Denkt u erover om een kast te kopen? Dan denkt u zeker niet alleen na over afmetingen, materiaalkeuze en openingswijze, maar ook over de keuze voor een model met of zonder spiegel. Praktisch of elegant? Modellen met spiegels leveren gebruikers verschillende voordelen op.

voordelen kast met spiegel rond:

  • Dupliceert beelden, creëert meer indrukwekkende sfeer in de ruimte
  • Blaast de ruimte visueel op, handig in kleine slaapkamers of gangen
  • Reflecteert licht, waardoor de ruimte er lichter en helderder uitziet
  • Bespaart ruimte en afmetingen voor het geval u een spiegel in de kamer nodig heeft
  • Praktisch, bij het passen van outfits
  • Multifunctioneel, als de slaapkamer of kinderkamer wordt gebruikt als fitnesshoek – de spiegel kan helpen om de oefening technisch correct uit te voeren.

Lichtreflectie

Kledingkasten met spiegels hoeven niet in elke kamer geïnstalleerd te worden om de ruimte te verlichten. Maar als u ervoor kiest, moet u rekening houden met de hoek waaronder de zonnestralen gedurende de dag in de kamer vallen, omdat sterke reflecties onaangename verblinding kunnen veroorzaken of verblinding kunnen veroorzaken op verschillende voorwerpen [tv-scherm, kroonluchter of ladekast met glanzende afwerking]. Bovendien kan dit uit praktisch en esthetisch oogpunt onbevredigend zijn. Plaats de kast daarom zo dat er geen direct zonlicht op valt. Probeer met name plaatsing tegen het raam te vermijden, maar plaats hem aan de andere kant zo dicht mogelijk bij het raam om maximaal natuurlijk licht te ontvangen dankzij reflecties. Als u vertrouwt op de filosofie van feng-shui plaats de spiegel of kast met een spiegel rond dan ook op de noord- of oostwand, want dat zorgt voor een instroom van positieve energie in de kamer.

De spiegel rond

Spiegels zijn vaak verraderlijk omdat ze vaak laten zien wat in andere omstandigheden verborgen of minder zichtbaar blijft. Bijvoorbeeld, als u enkele schoenendozen opbergt onder een bed zonder opbergvak en uw kleding kast heeft een spiegel rond, loopt u het risico dat de dozen ongewild worden “getoond aan bezoekers” bij het betreden van de kamer.  Bovendien vereisen kamers met een spiegel rond veel meer orde of netheid. Als u er dus aan gewend bent uw kleren achteloos op een stoel of bed te leggen, kunt u deze (slechte) gewoonten maar beter snel opgeven, anders heeft u twee identieke stapels kleren in uw kamer.

Keuze van kast deuren

Spiegels hebben een enorm veelzijdig gebruik en passen bij kledingkasten met verschillende stijlen. Terwijl spiegels op de klassieke draaideuren een kast een traditionele, landelijke of vintage “look” geven, gedragen ze zich modern, minimalistisch en strak op de schuifpanelen. U kunt ook spiegels op meerdere draaideuren gebruiken als u uw outfit comfortabel vanuit een andere hoek wilt bekijken. Door twee spiegels samen te draaien, krijgt u een blik van opzij of van achteren (zolang de spiegels zich natuurlijk op de draaideur bevinden en deze naar elkaar toe openen).

Spiegels versus materialen

Het goede nieuws is dat spiegels bij verschillende materialen passen. Het spiegelende oppervlak omlijst door het basismateriaal van de kast kan dit functionele meubel een onverwacht elegante toets geven. In combinatie met wit zijn de kast schoon en fris, dan hebben donkere lijsten met spiegels voor de verandering een sierlijke en verfijnde uitstraling, maar grijze vlakken of oppervlakken met een uitgesproken textuur geven een zelfverzekerd modern karakter. Een houten decor met ingebouwd spiegeloppervlak zorgt voor een nog speelser contrast, maar geeft de kamer tegelijkertijd een warme sfeer. Spiegels kunnen ook worden gecombineerd met een gevernist oppervlak, dat fungeert als een ontrollende design “echo” van een meer betekenisvol spiegeloppervlak.

Spiegels op andere oppervlakken

Als u een kingsize bed direct tegenover de loopkast met een grote spiegel hebt geplaatst, kies dan gerust een bed met een opvallend voorhoofd dat vanuit de tegenovergestelde hoek opvalt. In het geval van een grote slaapkamer moet u niet bang zijn om verschillende spiegelstukken te combineren. U moet echter geen spiegelelementen of twee spiegeloppervlakken recht tegenover elkaar plaatsen, omdat ze een oneindig veelvoudige reflectie creëren, die storend kan zijn. Ook een openlijk tegenover het bed geplaatste spiegel heeft voor- en tegenstanders – het bijgeloof in sommige landen beweert dat wakker worden met een blik in de spiegel rond succes brengt. Maar sommige mensen vinden zo’n plaatsing ronduit ongemakkelijk. Als u aan deze optie denkt, maar er geen ervaring mee hebt, kunt u deze oplossing beter vooraf uitproberen.

kast