Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Houten Ladders

De beste houten ladder kopen doe je bij Van Eldik Ladders. Dat is op zich niet heel raar. Zij zijn het enige bedrijf in Nederland dat nog ladders van hout met de hand maakt.

De productie

Voordat je kunt beginnen met het maken van een ladder moet eerst het hout geselecteerd worden. Dat moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren. Wanneer jij een houten ladder gaat kopen moet je er zeker van zijn dat je deze veilig kunt gebruiken. Daarom selecteren we het hout op een aantal dingen. We kijken of er geen noesten in het hout zitten. Een noest zorgt ervoor dat het hout op dat punt zwak is. Daarnaast kijken we of het hout scheurvrij is. Als laatste controleren we of het hout recht is. Daarna kunnen we er balken van zagen.

Paren van de ladderbomen

Als we het hout hebben gecontroleerd gaan we paren. Dat betekent dat we twee balken bij elkaar gaan zoeken die op elkaar lijken. Daardoor krijg je een ladder die mooi dezelfde vorm aanneemt. Nadat we dit hebben gedaan gaan we de ladderbomen schaven. Hierdoor krijgen we een mooi glad oppervlak. Als deze klus klaar is worden de gaten voor de laddersporten erin gefreesd. 

Ladders in elkaar persen

Nu zijn de ladders klaar om in elkaar gezet te worden. Daarvoor hebben we bij Van Eldik Ladders een grote pers. Deze is speciaal voor ons gemaakt. Hiermee druk je de ladderbomen bij elkaar. Daarbij zitten de sporten al op hun plaats. Zodra het persen begint worden de sporten in de ladderbomen geperst. Ze zitten nu muurvast. Om ervoor te zorgen dat ze muurvast blijven zitten maken we zo nog vast met deuvels en lijm. Zo weet je zeker dat je een ladder koopt waar niks mee kan gebeuren.

Verduurzamen van de ladder

Bij Van Eldik Ladders claimen we een levenslange levensduur van de ladder die je koopt. Ga je er netjes mee om dan gaat je ladder heel lang mee. Daarvoor zetten wij de ladder in de lijnolie. Dat is een olie die we over de ladder heen spuiten op hoge druk. Hiermee wordt voorkomen dat de ladder vuil en vocht opneemt. Merk je dat de ladder die je gekocht hebt wat droger wordt? Bel ons, dan kunnen we de ladder opnieuw behandelen met lijnolie.

Houten ladder kopen

Een houten ladder haal je bij Van Eldik Ladders. Sinds 1892 maken we de mooiste en meest duurzame ladders. Daarbij staan de ladders vaak op voorraad. Dat betekent dat je snel aan de slag kunt wanneer je jouw ladder hebt gekocht. Mocht je vragen hebben over de aanschaf van een ladder? Bel ons dan, we helpen je graag!

 

https://www.vaneldikladders.nl/