Home / Gardening

E-sigaret in Turnhout

E-sigaret Turnhout: een goede combinatie

De e-sigaret turnhout zoekterm heeft ons al veel vaste en nieuwe klanten opgeleverd. Waar wij vroeger enkel een rook- en drankspeciaalzaak waren zijn wij nu een gevestigde waarde op het gebied van de electronische (ofwel elektrische) sigaret. Roken zal altijd blijven, dampen is een nieuwe markt waarbij veel mensen continue overtuigd worden door onze klanten. Wij maken het verschil vanwege onze eigen interesse en klantvriendelijkheid. We trachten een zo goed mogelijke service na te streven en alle vragen te beantwoorden. Ook al zijn we vaak onze klanten voor door veel informatie te voorzien.

In 2012 was er voor het eerst sprake van de e-sigaret in België en onze winkel, destijds was dit het systeem met navullingen. Vervolgens zat de wetgeving niet mee, tot in maart 2016 Maggie de Block toestemming gaf om de e-liquids met nicotine te verkopen. Sindsdien heeft de klok niet stilgestaan. Tot op heden is het wachten tot TPD II in werking zal treden met publicatie in het Koninklijk Besluit. Voorheen waren wij hierop aan het wachten, maar gezien dit in september in werking had moeten treden laten wij ons niet stoppen door de regelgeving. Natuurlijk respecteren wij de tabakswet, maar het is bij ons mogelijk grote tanks van 5ml en grotere verpakking met e-liquids te kopen.

De nieuwste aanwinsten zijn de e-liquids van Twelve Monkeys. De 4 meest verkochte smaken zijn:

– Mangabeys

De smaak Mangabeys van Twelve Monkeys is het Caraibische broertje van de smaak Tropika. Vergelijkbaar qua opbouw, toch een andere smaak. Het is een smaak welke ons mee laat reisen naar de stranden van de Caraibische eilanden. We proeven de smaken van verse Ananas, Guave, Mango en allerlei exotische vruchten tussendoor.

– Kanzi

Deze smaak van Twelve Monkeys, soms geschreven als 12 Monkeys, is een blend van vruchten. Aardbeien, watermeloen en een kleine hint van kiwi. Het is een heerlijk verfrissende en smaakvolle beleving voor in de mond, via de longen en eventueel via de neus uit en in te ademen.

– Matata

De volgende e-lquid met de naam Matata van Twelve Monkeys biedt veel fruitigheid aan. Tijdens het inhaleren van de e-liquid proeven we een hele, dikke sappige druif gevolgd door een zachte, rijpe appel bij het uitblazen van de dikke, dampwolken. De licht, sappige blend zal de smaakpupillen prikkelen de gehele dag lang.

– Tropika

De bekende smaak Tropika is de hekkensluiter van de top 4 beste smaken van Twelve Monkeys. Het mag daarom niet zo zijn dat u denkt dat de andere smaken minder zijn, de top 4 is gebaseerd op wereldwijde verkoop en verschilt van locatie tot locatie op basis van persoonlijke voorkeuren. De Tropika is een perfecte balans van zorgvuldig, geselecteede en exotische met tropische vruchten in een zachte, smaakvolle en zeer lekkere blend. Tijdens het dampen kunt u gerust uw ogen sluiten en inbeelden dat u allerlei vruchten krijgt aangeboden op uw strandbed met uitzicht op de zee.

– MacaRaz

Een heerlijke uitschieter qua smaak is de Franse macaron e-liquid met de naam Macaraz. We proeven noten en amandelen. Hierna komt de vulling bestaande uit heerlijk, verse frambozen. Het is een volmaakte traktatie voor onderweg!

– Bonogurt

De volgende e-lquid van Twelve Monkeys is de Bonogurt. Zoals de naam al doet vermoeden is deze e-liquid gelaagd opgebouw met onder andere yoghurt. Het is een zeer goed, gebalanceerde en weelderige smaakbeleving met meerdere bessensoorten. De nasmaak is romig en lekker fris.

– O-RangZ

Een andere frisse smaak is de O-Rangz van Twelve Monkeys waarbij citrusvruchten worden gecombineerd. Het is een pairing van smaken met een toets van tarwe en andere granen en afgewerkt met romige melk. Het is perfect om de dag mee te beginnen, maar ook zeker om de dag mee af te sluiten.

– Cream

De smaak Congo Cream van Twelve Monkeys is een een zeer premium e-liquid met een custard van aardbeien. Een custard is een mengsel van eieren en melk opgewarmd tot 80 graden Celcius. Bij de custard zijn 2 verschillende smaken vanille toegevoegd om de rijkelijk smaak van de verse aardbeien te ondersteunen.

Al deze e-liquids zijn bedoeld om te dampen met krachtige e-sigaretten zoals de boxmods. De verhoudingen tussen Propyleen Glycol (PG) en Vegatrische Glycerine (VG) zijn hier minimaal 30/70 tot 10/90. De PG zorgt voor het keelgevoel bekend als de throathit. De VG zorgt voor een zoetere smaakbeleving en meer damp.

Wij adviseren onze klanten altijd om bij de smaken een e-sigaret aan te schaffen met minimaal 30 Watt vermogen om te dampen. Dit zorgt ervoor dat de verdampers indien u wenst tot over de 300 graden Celcius kunnen dampen. Mocht de portemonnee het toelaten geven wij het advies om een stap verder te gaan en een boxmod met minimaal 80 Watt aan te schaffen.

Met een driptip of RBA coil gaat de klant vervolgens een stap verder. Hiermee kan men zelf coils bouwen. De dikte van de gebruikte draad in combinatie met het materiaal en het katoen geeft elke keer een andere smaakbeleving af. Hiervoor heeft u wel verstand nodig van vermogen en weerstand. Gelukkig verkopen wij sets met een meter om dit te controleren voordat u deze in gebruik gaat nemen.

Als we kijken naar de huidige markt in België mogen we blij zijn dat we later hebben mogen beginnen met dampen. Het is namelijk zo dat op dit moment het aanbod qua kwaliteitsproducten veel groter is dan in het begin in andere landen was. Daardoor zijn veel dampers in die landen afgehaakt, terwijl op de dag van vandaag veel dampers in België goede elektronische sigaretten hebben aangeschaft. Met deze e-sigaretten hebben wij meer kwaliteit in huis om veel body en damp te produceren. Daardoor zullen zij niet snel terug over stappen naar de gewone sigaret. Zij zullen op avontuur gaan in het uitgebreide gamma met verschillende smaken van de vele, beschikbare e-liquidfabrikanten. Wij nodigen u uit om u op sleeptouw te nemen in de nieuwe wereld van de e-sigaret. Casa N°7 op de Nieuwe Kaai 7 in Turnhout is 6 dagen per week geopend. U kunt van ‘s ochtends 6 uur tot ‘s avonds 19 uur bij ons terecht voor de e-sigaret en e-liquids.