Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Houten gevelbekleding heeft behoorlijk wat nadelen. Het grootste nadeel is het onderhoud. Het moet afgewerkt en geschilderd worden om rotting en verwering tegen te gaan. Helaas is dit niet eenmalig en zal een houten gevel na een aantal jaar weer moeten worden geschilderd. Kunststof gevelbekleding heeft dit nadeel niet. Het is direct klaar voor gebruik en hoeft niet meer te worden geschilderd. Ideaal voor een onderhoudsarme gevel of dakrand, zeker voor de moeilijk bereikbare plekken zoals een dakkapel.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

  • ONDERHOUDSARM Door de UV-bestendige toplaag blijven de panelen kleurvast, jaar in jaar uit.
  • LANGE LEVENSDUUR De unieke productsamenstelling is een garantie voor een zeer lange levensduur.
  • MILIEUVRIENDELIJK Hergebruik van grondstoffen, geen boomkap en nooit meer schilderen.

Soorten gevelbekleding

Potdeksel
De potdeksel panelen zorgen voor een verrassend resultaat. Door het overlappende model wordt extra nadruk gelegd op de fraaie natuurlijke uitstraling. Houtstructuur in optima forma!

Sponningdeel
Het sponningdeel heeft als voordeel dat het zowel verticaal als horizontaal kan worden geplaatst. De sponning zorgt voor een stijlvol lijnenspel en geeft de gevel een strak karakter.

Rabatdeel
Rabatdelen zijn soms te verkrijgen als dubbel rabatpaneel wat de werkende breedte 2x zo groot maakt als voor andere panelen. Hierdoor werkt u uw projecten veel sneller af!

Naast kunststof gevelbekleding wordt soms ook Hardschuim gevelbekleding toegepast. Er zijn verschillende merken kunststof gevelbekleding zoals Keralit, Mammut en Novicell.