Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

4 belangrijke tips om je kantoor functioneel in te richten

Het inrichten van een kantoor of een project lijkt misschien in het eerste opzicht een klus die je zomaar klaart, maar het blijkt in praktijk toch vaak vies tegen te vallen. Je komt er al snel achter dat er toch heel veel punten zijn waar je niet genoeg rekening mee gehouden hebt. Wij raden daarom aan een zeer goede voorbereiding te treffen voor je begint met het indelen van jouw (thuis) kantoor. In dit blogartikel geven we vier belangrijke tips om jouw kantoor functioneel in te richten.

  1. Indeling van het kantoor: 

Het eerste punt dat belangrijk is bij het inrichten van het kantoor is wellicht ook het belangrijkste punt direct. Je hebt per werkplek genoeg ruimte nodig, maar het is ook niet handig als je ruimte verspilt. Denk daarom heel goed na over de indeling. Er moet ook gekeken worden naar hoe er samen gewerkt wordt. Zo kun je kiezen voor losse ruimtes of meer open, gemeenschappelijke ruimtes.

  1. Natuurlijke verlichting: 

Nog een ander punt dat super belangrijk is voor de inrichting van het kantoor, is de verlichting. Zorg voor verlichting die zo natuurlijk mogelijk is en bevorder daarmee het concentratievermogen van iedereen die in dit licht werkt. Wanneer er licht is dat niet natuurlijk oogt zal het concentratievermogen en productiviteit afnemen.

 

  1. Optimaal ruimte gebruiken: 

Wanneer de ruimte bij jouw (thuis)kantoor beperkt is, zul je de beschikbare meter slim moeten benutten. Zo kun je bijvoorbeeld kasten gebruiken als afscheiding tussen verschillende delen van het kantoor. Zo raak je geen ruimte kwijt aan opberging en zorg je voor goede scheiding. Je kan ook wat groen toevoegen aan het kantoor, zoals plantenbakken en kleine boompjes. Zo zorg je voor afscheiding tussen collega’s, terwijl je de omgeving aantrekkelijker maakt. Planten wekken zuurstof op en zorgen voor hogere productiviteit.

5. Ga in zee met een professional

Heb jij hulp nodig bij het inrichten van het project of het kantoor? Neem dan vooral contact op met een professionele partij die jou hierbij kan helpen. Het maakt niet uit of je hulp nodig hebt omdat je geen tijd hebt, geen zin hebt of het niet ziet zitten. Voor iedere situatie is hulp!

 

https://katoprojecten.nl/